Web Analytics Made Easy - Statcounter

از ساعاتی پیش، بار دیگر گزارش‌هایی از نقاط مختلف کشور منتشر می‌شود که حکایت از قطع و اختلال در دسترسی شماری از کاربران به اینترنت دارد.
به گزارش «تابناک»، پس از آنکه دوران خاموشی وسیع اینترنت در ایران در ماه گذشته پایان یافت، یک عبارت به شدت مورد توجه همگان قرار گرفت و حتی هراس در دل بسیاری انداخت. عبارتی که کمی بعد رئیس جمهور نیز درباره اش سخنانی ایراد کرد تا بازار شایعات پیرامون آن به شدت داغ شود؛ «اینترنت ملی»!
البته این عبارت خیلی زود با واکنش سفت و سخت وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات مواجه شد که تاکید کرد اینترنت ملی «عبارتی کاریکاتور شده» است و هیچ برنامه‌ای برای دایرکردن آن و جایگزین کردنش با شبکه جهانی ارتباطات یا اینترنت در دستور کار ایشان قرار ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سخنانی که نتوانست نگرانی‌ها در این باره را پایان دهد.
البته بعدتر برخی کوشیدند درباره آنچه رئیس جمهور گفت: هم توضیحاتی ارائه داده و یادآور شوند که منظور روحانی «شبکه ملی اطلاعات» بوده که متفاوت از اینترنت ملی و ضرورتی انکار ناپذیر است که در سراسر جهان مورد توجه دولتمردان است و برای دایرکردنش هزینه می‌شود تا از بروز مشکلات امنیتی جلوگیری به عمل آمده و خدمات عمومی به بستر امن آن منتقل شود.
همه این پیش زمینه‌ها کافی بود تا روز گذشته که خبر آزمایش موفقیت آمیز «رونت» یا همان «اینترنت ملی روسیه» منتشر شد و مقامات غربی نسبت به آن موضع گیری و ابراز نگرانی کردند، بار دیگر موجی از نگرانی‌ها کاربران پرشمار اینترنت در ایران را در بر بگیرد. نگرانی‌ای که ساعاتی بعد ابعاد وسیع تری یافت، چراکه خبر رسید اینترنت در برخی نقاط کشور مختل یا قطع شده است.
بر اساس گزارش‌های منتشر شده، از صبح امروز اینترنت، به ویژه نوع همراه آن در برخی استان‌ها دچار اختلال و حتی در مقاطعی، قطعی موقت شده و این اختلال از ساعاتی پیش شدت گرفته است. گزارش‌هایی که کمی بعد مستندشان، اتکا به گزارشی شد که نت بلاکز، سایتی مشهور در جهان که وضعیت اینترنت در کشور‌های مختلف را رصد می‌کند، منتشر کرده است.
بر اساس گزارش نت بلاکز، امروز دسترسی کاربران ایرانی به شبکه جهانی ارتباطات طی دو مرحله در صبح امروز قطع شده و در نتیجه آن، نیمی از ایرانیان دسترسی شان به اینترنت را از دست دادند. البته این گزارش برخلاف ماجرای خاموشی گسترده اینترنت در ایران در ماه گذشته که به روز رسانی می‌شد، به روز نشده و مشخص نمی‌کند که این قطعی چقدر تداوم داشته است.
اما بشنوید از بازتاب این گزارش‌های تایید نشده در برخی رسانه‌های داخلی و خارجی و البته در شبکه‌های اجتماعی که با دو رویکرد متفاوت همراه بود. نخست این باور که اینترنت ملی در ایران در حال کلید خوردن است و این رویداد فاز نخست آن است و سپس انتشار این گزاره در برخی رسانه‌ها که دسترسی ایرانیان به اینترنت به دستور مقامات امنیتی محدود شده است.
البته هر دو گزاره با تاخیر، ساعتی پیش از طرف اپراتور‌های سه گانه تلفن همراه در کشورمان یعنی همراه اول، ایرانسل و رایتل تکذیب شد و افزون بر آن، رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز کلیت ماجرا را جعلی و ساخته و پرداخته دروغ پردازان خواند و تاکید کرد نه چنین طرحی در دستور کار وزارت ارتباطات قرار دارد و نه مراجعی مانند دستگاه قضا یا سایر مراجع ذی صلاح دستوری در خصوص اعمال آن صادر کرده اند.
تکذیب‌هایی که نشان می‌دهد آنچه قطعی و اختلال اینترنت در کشور گزارش شده، بیشتر نشانه بیرونی نگرانی عموم از دایرشدن اینترنت ملی یا تکرار خاموشی اینترنت در کشور است. دو گزاره‌ای که بهتر است مسئولان برای شائبه زدایی از خاموشی قبلی و تشریح روند توسعه شبکه ملی اطلاعات، تلاش بیشتری از خود نشان دهند و بکوشند به این وسیله نگرانی‌هایی که شایعات بر بستر آن‌ها رشد می‌یابند را رفع کنند.  

منبع: تابناک

کلیدواژه: انتخابات مجلس یازدهم رمز پویا آشغال های دوست داشتنی فیده میگ 29 حوادث آبان 98 شاخص آلودگی هوا هانی کرده علیرضا فیروزجا خاشقچی اینترنت ایران قطع خاموشی اینترنت ملی شبکه ملی اطلاعات وزارت ارتباطات تکذیب اپراتور انتخابات مجلس یازدهم رمز پویا آشغال های دوست داشتنی فیده میگ 29 حوادث آبان 98 شاخص آلودگی هوا هانی کرده علیرضا فیروزجا خاشقچی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۴۷۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت ضریب نفوذ اینترنت در کشور

ایتنا - سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در تازه‌ترین گزارش خود به بررسی آخرین وضعیت ضریب نفوذ اینترنت در کشور پرداخته است.
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی هرچند وقت یک‌بار گزارشی از ضریب نفوذ اینترنت ثابت، سیار و تلفن همراه در کشور منتشر می‌کند و در گزارشی که به تازگی توسط این سازمان منتشر شده، به بررسی وضعیت اینترنت ثابت و سیار وضعیت شبکه ارتباطی کشور پرداخته شده است.  

به گزارش ایتنا از ایسنا، براساس این گزارش نفوذ اینترنت پهن باند ثابت از ۱۳/۰۸ درصد در پاییز سال ۱۴۰۱ به ۱۲/۹ درصد در پاییز سال ۱۴۰۲ رسیده است. همچنین ضریب نفوذ پهن باند سیار با رشد قابل توجهی روبه رو بوده است. درواقع ضریب نفوذ  پهن باند سیار در پاییز دوسال گذشته (۱۴۰۱) از ۱۲۰/۸۷  به ۱۲۷/۷۷ پاییز در سال گذشته رسیده است که حکایت از رشد ۵/۷۱  درصدی در این حوزه دارد.

 
همچنین در بخش دیگری از این گزارش به وضعیت شکایت ثبت شده در حوزه ثابت و سیار در سامانه ۱۹۵ هم اشاره شده است که ۷۵ درصد شکایت ها متعلق به حوزه ثابت بوده و ۲۵ درصد شکایت‌ها به حوزه سیار تعلق دارد.
 
از سوی دیگر در این گزارش به تعداد سایت‌های ۵G اپراتورهای ارتباطی تا پایان پاییز سال گذشته هم پرداخته شده که بر اساس آن تاکنون ۸۰۷ سایت نسل پنجم که متعلق به اپراتور دوم تلفن همراه است در کشور ایجاد شده است.
 

دیگر خبرها

  • اتاق‌های بازرگانی برای شبکه‌سازی به دنبال گسترش ارتباطات باشند
  • بیش‌از ۲۷ میلیون مکالمه رومینگ ملی
  • آخرین وضعیت ضریب نفوذ اینترنت در کشور
  • واردات ۵۰۰ هزار دستگاه گوشی تلفن همراه در یک ماه گذشته
  • در یک ماه گذشته ۵۰۰ هزار دستگاه گوشی تلفن همراه واردات شد
  • تولید نوکیای تقلبی متوقف می‌شود+ فیلم
  • ثبت نام اینترنت فیبر نوری + جزئیات
  • نشست خبری مرکز طرح‌های ملی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
  • اجرای عمليات پليس فتا عليه فروشندگان سلاح در اینترنت
  • نگرانی شدید تل‌آویو از همکاری‌های دفاعی ایران و روسیه